Satsang

Tijdens Satsang wordt de universele waarheid die je bent aangewakkerd. In satsang stap je in een bad van bewustzijn. Je passeert alle ideeën en aannames over jezelf en de wereld en over ‘spiritualiteit’. Je herkent dat al je oude strategieën niet geleid hebben tot vervulling. Nu ben je in volwassenheid en ontmoet je je oorspronkelijke gezicht. In aanwezigheid van Naropa vindt dit indalen in je wezen moeiteloos plaats. De krachtigste setting om tot zelfrealisatie te komen is een intieme verbinding met iemand die gestorven is aan zichzelf. Hierin voltrekt zich moeiteloos de overgave van je vervormde en onware zelf.

De aanwezigheid van een ontwaakte toont je de liefde, die je bent en niet te vergeten, met zijn zen stok, de realiteit. Pas als de werkelijkheid van het bekende overgaat in het onbekende, gaan we van de eeuwige waarheid proeven. En naarmate we daar meer van proeven worden we minder (zelf) om uiteindelijk verzwolgen te worden door de waarheid. Het neemt ons op en verzwelgt ons en spuugt ons tenslotte als Liefde het universum in.

Kunst

Authentieke spiritualiteit is Kunst en wel de hoogst mogelijke vorm. Het is ‘Objectieve Kunst’. Dit brengt je zodanig in verbinding met de realiteit, dat de kunstenaar een radicale transformatie toont en brengt . Kunst kent geen leer noch kan het beargumenteerd worden. Het brengt je in de ware staat van zijn en inspireert. Kunst is dynamisch en maakt de goddelijke vonk wakker. Satsang schept een setting waarin jezelf het kunstwerk bent. Waarin het leven tot kunst verheven is.

 

Liefde kan de dood overstijgen

Zoeken naar houvast is drijfzand

1. Naropa about Spirituality (English - Czech)

2. Naropa - Sangha (English - Czech)

3. Naropa - Benefit Living Master (English - Czech)

4. Naropa - Dangerous Friend (English - Czech)

5. Naropa - Spirituality vs World Today (English - Czech)

7. Naropa - Major challenges in today's world (English - Czech)

6. Naropa - About Love. (English-Czech)

8. Naropa - What is Satsang (English - Czech)

9. Naropa - Gayatri Mantra

10. Naropa - Mission (English-Czech)

Individuele Satsang

Mocht je authentiek en intensief zelfonderzoek samen met Naropa willen, dan kun je hier een individuele afspraak maken. De focus ligt op Zelfrealisatie, Volwassenheid en de ontmanteling van je schijnstructuur. Therapie is niet aan de orde, ook al heeft een wezenlijke ontmoeting een drastisch therapeutisch effect.

 

[/vc_column]
Deel:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone