Home » Evenementen » Vipassana 10 daagse in Tsjechië

Vipassana 10 daagse in Tsjechië

donderdag 26 apr - zondag 6 mei 2018

Vipassana 10 daagse in Tsjechië

Een keer per jaar geeft Naropa een 10-daagse vipassana retraite op een prachtige stille locatie in Tsjechië.  Deze stilte retraite is niets verhullend en is een directe confrontatie met de actualiteit en ontmoeting met de realiteit. Het geeft een natuurlijke ontgifting van lichaam en geest om zodoende  in de eenvoud en diepte van de natuurlijke staat te zijn. De natuurlijke staat heeft geen kenmerken, maar manifesteert zich als openheid, leegte, tegenwoordigheid, tijdloosheid en liefde.

We hebben dagelijks  5 of 6 zit sessies van een uur en loopmeditatie. Als het weer het toestaat kunnen we ook buiten zitten.

Gayatri Mantra wordt iedere dag gereciteerd en er wordt ruimte gemaakt voor beweging.

Er is geen benadering zo potent voor zelfrealisatie  gebleken als Vipassana. Door de eeuwen heen zijn duizenden mensen ontwaakt door deze simpele techniek en levenswijze. In aanwezigheid van een levende boeddha wordt deze methode nog krachtiger. Liefde en Bewustzijn ontwaken zodoende tezamen. De techniek is een basis en wordt overstegen evenals de realisatie. Het wordt aangeraden om enige weken voordat de retraite begint dagelijks vipassana te beoefenen.

Naropa kwam tot ontwaken in 2002 gedurende een 10-daagse retraite en houdt zodoende deze traditie in leven.

Lees hier het nieuwe artikel  van Naropa: De nieuwe revolutie in vipassana.
(update na 2500 jaar)

Mensen die een aanleg hebben voor psychotische belevingen of die verslaafd zijn aan alcohol of drugs worden afgeraden om naar een retraite of ander lang programma toe te komen!
Mocht je toch willen komen dan moet je  hierover contact op te nemen met Naropa. We nemen geen verantwoording voor mensen die dit advies negeren.

Prijzen:
tweepersoonskamer € 600,-  en groepsruimte € 550,-
Geef je voorkeur aan als je je aanmeldt

Je aanmelding is pas definitief na het betalen van het inschrijfgeld van € 50

Dit kun je overmaken naar Naropa Parivartan, onder vermelding van ‘vipassana retraite’, de maand wanneer die plaatsvindt en je (roep)naam.
IBAN: NL71RABO0129796999
BIC:  RABONL2U
Op verzoek kun je een factuur krijgen.

 

 

 

Locatie

Kaart wordt geladen...

‹ Terug naar overzicht

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Start en typen en druk op Enter om te zoeken