Mantra’s

Mantra betekent letterlijk ‘voorbij  het denken gaan’. De kracht van de mantra helpt je de verstrengeling met de denkende geest te doorbreken en het  pure bewustzijn te doorgronden.

Gayatri Mantra

Naropa is door ShantiMayi  geïnitieerd in de Gayatri Mantra. Deze mantra resoneerde  zo diep in het Hart dat het naast satsang, meditatie en zelfonderzoek een extra kracht aanwakkerde op weg naar de onomkeerbare verschuiving van het bewustzijn.

In India wordt deze mantra dagelijks gereciteerd in de mandir van Sachadham, de tempel waar de murti (beeld) van Sacha Baba is. Door dagelijks in de energie en liefde van Sacha Baba te zijn, samen met de frequentie van deze mantra, werd het hart verlost van zijn schaduwen en obstakels en begon het Hart te stralen.

Deze mantra  is een katalysator  voor verlichting. Nu Naropa deze mantra deelt met de Sangha  kan iedereen ervaren hoe potent deze van oorsprong Hindoeïstische mantra is. Veel programma’s beginnen met het reciteren van de Gayatri Mantra.

Om Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yonah Prachodayat

“Door alle lagen van ervaring heen is Dat de ware aard die het bestaan verlicht, het allerhoogste Ene. Moge alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie de verheven schittering van verlicht bewustzijn gewaarworden”.

“We mediteren  en aanbidden tot de spirituele schittering van de geliefde goddelijke realiteit. Dat is de bron van de fysieke, mentale en hemelse werelden. Moge deze verheven Godin onze intelligentie verheffen, zodat we tot realisatie komen van de ultieme waarheid”.

Je kunt hier een cd bij ons bestellen met de complete recitatie.