5de Sacha Festival in Deventer.
5 -9 juli 2017

Het festival staat dit jaar in het teken van “AbunDance”. We vieren de overvloed van een rijk innerlijk leven met elkaar. Dit jaar wordt het festival afgesloten met Gurupurnima. Alle geïnitieerde vrienden van Naropa ontvangen een verbindingsdraad om de intentie van Bevrijding en Liefde te bekrachtigen. Savituryia, de mantraband zal  ‘live’ spelen.

Het festival heeft een andere opzet dan in voorgaande jaren. We beginnen op woensdagavond met Satsang. Deze avond is  ook open voor mensen die niet aan het hele festival deelnemen. Iedere ochtend beginnen we met de  Gayatri Mantra meditatie en na het ontbijt is er satsang.
Satsang is in het engels.

In de middag zijn er workshops. Je geeft bij je aanmelding al aan welke 3 workshops je wilt volgen.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

1) The Journey met Bettina
2) Godinnen workshop met Joyce (ook voor mannen)
3) Zweethut met Pavan
4) Kali Durga Yoga & Dans met Maneesha & Mati

  • Op vrijdagavond vertonen we de  film ‘Om Sacha’. Op deze film uit 2005 kun je de  Ashram ‘Sachadham’ in India zien, met mooie beelden van Maharaji en ShantiMayi.
  • Zaterdag avond is er feest met DJ Durga Mati en Savituriya.
  • Zondag beginnen we de dag met een Havan, een Indiase vuurceremonie.

Het festival begint op woensdagavond 5 juli om 20.00 uur en eindigt op zondagavond 9 juli 17.00 uur.
Aankomst op woensdagavond kan vanaf 18.00 uur. Er is dan soep en brood.
Je kunt woensdagavond ook alleen naar satsang komen voor € 15.
Ook is het mogelijk alleen naar Gurupurnima op zondag te komen. Deze dag kost € 65, inclusief ontbijt en lunch. Geef je hier op alleen als je voor Gurupurnima komt.
Het hele programma kost € 375.
Accommodatie: Er zijn vierpersoonskamers. Als je gebruik wilt maken van een 1 persoonskamer is dat € 10 p.p. per nacht extra. Kamperen is ook mogelijk.

Aanmelden en informatie:
Je kunt je opgeven of informatie vragen via het volgende email adres:

Pavan, Naropa, Mati & Maneesha, Bettina, Joyce

Naropa_smMati_sm

Pavan:
Sinds 1994 is Pavan verbonden met de Sacha traditie en al jaren daarvoor met Osho. Ze is een van de oprichters van de woongemeenschap Sachahaus in Duitsland. In het afgelopen decennium heeft Pavan veel Sjamanistische werk verricht, waaronder de Sundance. Naast het begeleiden van zweethutten geeft zij satsang en leidt ze vipassana retraites. sachahaus.de

Naropa:
Is sinds 1994 verbonden met de Sacha traditie en sinds 1985 met Osho. Sinds 2008 geeft Naropa satsang, retraites en organiseert hij regelmatig  buitenlandse reizen. Naropa heeft een unieke manier om het vuur en de liefde in het Hart wakker te maken.naropa.eu

Mati:
Is sinds 2008 verbonden met Naropa en de Sacha traditie en  sinds 1988 met Osho. Sedert 1998 biedt ze in binnen en buitenland danscursussen, ademwerk en verdieping weekenden aan. De dans verrijkt ze op eigen wijze met meditatie en andere inspiratie bronnen. dansdevijfritmes.nl

Maneesha:
Is sinds 2010 verbonden met Naropa en de Sacha traditie. Sinds 2005 geeft zij yoga lessen en workshops (hatha, yin/yang en yin). Vanuit innerlijke rust en enthousiasme neemt ze je op een toegankelijke en inspirerende manier mee in de essentie van yoga – het ervaren van eenheid in lichaam, geest en ziel. taralotus.nl

Bettina:
Was bij de allereerste satsang van Naropa in 2008 en sinds  december 2013 echt verbonden met Naropa.
Daarvoor en tegelijkertijd diepe transformatie ondervonden met ‘The Journey” en in het Sjamanisme.

Joyce:
De eerste keer dat ik de naam “Naropa” hoorde, resoneerde er iets in me. Dit kenmerkte zich vooral in de authenticiteit en de pure levenskracht die ik in hem ontmoette. De satsangs en de privé afspraken maakten dat mijn cellen gingen vibreren, mijn hart zich opende en ik meer tot leven kwam. Ik ervaar een krachtige, heldere, liefdevolle en gelijkwaardige verbinding met Naropa. Van hart tot hart, van spirit tot spirit.

Aanmelden en informatie:
Je kunt je opgeven of informatie vragen via het volgende email adres:

Kosten:  Het festival is een totaalpakket, inclusief accommodatie en biologische vegetarische maaltijden.
De prijs bedraagt  € 375.
Je plek is bevestigd als je € 100 overmaakt naar
bank rekening: NL46 INGB 0005080343
t.n.v. TEM Engwerda
o.v.v. ‘Sacha festival 2017’ en je roepnaam.
De rest van het bedrag betaal je ter plekke.
Je aanmelding is definitief na de aanbetaling.

Adres:
Studiecentrum Oxerhof
Oxerhoflaan 6, 7428 MB, Deventer


Zweethut

Pavan leerde de zweethut ceremonie in Amerika van de Lakota mensen. De belangrijkste invloed kwam van een Medicine Man genaamd Basil Brave Heart die nu bijna 90 jaar is. Pavan is ook blijvend geïnspireerd door Wolf Martinez uit deze traditie. De zweethut is een reinigingsritueel, waarin we de ervaring van de elementen en de kracht van gebed ondergaan. We zitten samen om te bidden voor onszelf, onze families en de wereld.

‘Mitakuye Oyasin’- Aan al mijn relaties.

 

 

 

‘The Journey’
Het is een mooie en diepe manier om naar binnen te gaan en toegang te krijgen tot trauma’s, oude opgeslagen emoties en herinneringen.
Deze trauma’s kunnen ons leven dirigeren, ons blokkeren en ziek maken op elk niveau.
Met behulp van een geleide visualisatie gaan wij in ons lichaam op zoek naar deze opgeslagen herinneringen.
Vervolgens vindt er een innerlijk gesprek plaats. Alles wat destijds niet gezegd en gevoeld mocht worden mag nu alsnog ontmoet en geuit worden.
Wanneer alles uitgesproken is kan verzoening plaatsvinden. Het trauma kan worden losgelaten.

 

 

Yoga & Dans workshop
Durga Kali
Beide Godinnen gaan over de kracht om innerlijke demonen in jezelf aan te gaan en te verslaan.
Durga 
is de krijger-moeder, die opkomt voor gerechtigheid en vrijheid. Haar wapens beschermen tegen gevaar van buiten en van binnen.(ondermijnende gedachten en patronen)
Kali is de kracht die de dood aan durft te kijken, de ultieme kracht van destructie in dienst van het licht. Wanneer dat nodig is komt zij uit het 3e oog van Durga tevoorschijn om je te leiden naar ware innerlijke vrijheid.
In deze workshop gaan we ons verbinden met en gebruik maken van de kwaliteiten van deze twee Krijger Godinnen uit de Indiase mythologie. Uitgangspunt is het verhaal over de klassieke strijd tussen het licht en het donker en de rol van deze Godinnen. zij staan symbool voor onze innerlijke strijd tussen deze krachten en het openen en versterken van de kracht van liefde en licht.
We doen dit in een unieke combinatie van Yoga (met Maneesha) en Dans (met Mati). Vanuit Yoga met specifieke mantra’s, houdingen en meditaties en vanuit de dans met muziek en vrije beweging. Zo kunnen we onze innerlijke weerstand oplossen, onze innerlijke kracht versterken en onszelf in liefde en vrijheid ontmoeten.


De innerlijke Godinnen
In deze workshop krijg je de mogelijkheid om oorspronkelijke vrouwelijke krachten te ervaren, gebaseerd op de archetypische energie van vier Keltische godinnen. Door middel van innerlijke reizen, muziek, beweging, rituelen, natuurbeleving en andere creatieve uitingen kom je in contact met de maagd, de geliefde, de moeder en de oude wijze vrouw in jezelf. Deze energieën leven in zowel man als vrouw, dus beide zijn welkom.